Zo stel je de ideale grootte voor je werk aan de muur vast.

Welke maat schilderij moet ik kiezen voor mijn muur?

Bij het bepalen van de grootte van de afbeelding die u wilt bestellen, dient u rekening te houden met de volgende zaken met betrekking tot breedte en hoogte.

Breedte

In het algemeen kiezen mensen vaak voor kunst aan de muur die veel te klein is voor de ruimte. Ga je voor zekerheid, dan ga je voor een groot formaat.

Als je kijkt naar de totale afmetingen van de wandruimte, moet je kunstwerk ten minste twee derde tot driekwart van de muur in beslag nemen. Kunstwerken in XXL-formaat kunnen meer wandruimte innemen.

Wanneer u kunstwerken boven meubels zoals een bank, tafel of dressoir ophangt, moet de kunst in het algemeen driekwart van de breedte van het meubilair zijn en 15cm tot 30cm boven de bovenkant van het meubel.

Ideal artwork sizes

Hoogte

Een goede tweede in het inschatten van fouten in de maatvoering van kunst die te klein is voor de muur, is dat kunst veel te hoog wordt opgehangen! Bij het bepalen van de grootte van de te kiezen kunst, houd er rekening mee dat elk kunstwerk moet worden opgehangen met het midden op, of iets onder, ooghoogte.

Best height to hang wall art