Hallo, wij zijn Kunstopdoek.nl

Onze missie is om voor iedereen kunst aan de muur toegankelijk te maken om van te genieten. Wij helpen je wanddecoratie te ontdekken waar je van houdt. Wij zijn deels online magazine, deels shop en 100% inspiratie.

Dit is ons verhaal

Wie we zijn

Wij zijn kunstliefhebbers. Wij houden van kunstenaars en hun artistieke inspanningen. Wij eren grote kunstwerken.

Voordat we begonnen met KunstopDoek.nl hebben we meer dan 15 jaar in de traditionele kunstmarkt gewerkt.

Wij geloven dat je je gelukkiger voelt als je jezelf omringt met kunst waar je van houdt. Daarom vinden wij dat kunst voor iedereen beschikbaar moet zijn om van te genieten en geïnspireerd te raken.

Wij geloven ook dat je smaak niet vaststaat. Naarmate je je ontwikkelt en groeit als persoon, groeit ook je smaak voor kunst. Wij vinden dat het net zo gemakkelijk moet zijn om je smaak in kunst te ontdekken en ontwikkelen als dat dit het is voor wat betreft je muzieksmaak.

Waarom we KunstopDoek.nl zijn begonnen

In de 15 jaar dat we werkzaam waren in de reguliere kunstwereld, hebben we een aantal ongemakkelijke lessen geleerd:

Het eerste wat we ontdekten is dat galerieën en veilingen vaak dure, eenmalige kunstwerken aanbieden of zeer exclusieve werken met een oplage van maximaal vijf exemplaren. Deze werken zijn meestal alleen betaalbaar voor gevestigde verzamelaars, instellingen en grote bedrijven.

Ten tweede realiseerden we ons dat Affordable Art Fairs meer en meer een middel zijn geworden voor beginnende kunstenaars om hun werk te promoten en dat na publiciteit gekregen te hebben prijzen snel worden verhoogd.

Dit alles betekent dat in de huidige sterk gecommercialiseerde kunstmarkt exclusiviteit en marktwaarde koning en koningin  zijn geworden. Praten over de marktwaarde van een kunstwerk is naar onze mening niet waar het om moet gaan.

Exclusiviteit wordt vaak gehypet en kunstmatig gecreëerd om daarmee de hoge vraagprijs voor het kunstwerk te rechtvaardigen.

Dit bracht ons tot de volgende conclusie. En dat is dat als je uit meerdere kunstwerken wilt kunnen kiezen, wat overblijft de collectie van een kunstuitleen of artotheek is.

Helaas zijn daarin de mooiste kunstwerken altijd verdwenen. Wat voor thuis of op kantoor een werk aan de muur uit te kiezen overblijft is een collectie van meestal verouderde, onaantrekkelijke kunstwerken met ongeschikte maten.

Dit alles is niet goed voor de kunstliefhebber. Ongelukkig hiermee besloten we in te grijpen. We verlieten ons werk en zochten naar een nieuwe manier voor elke aspirant-kunstliefhebber om de kloof tussen hem of haar en zijn of haar ultieme kunstwerk te dichten.

We ontwikkelden een frame waarmee je in 2 à 3 minuten je kunstprent op doek kunt verwisselen, legden een collectie met prachtige afbeeldingen van schilderijen aan en startten Kunstopdoek.nl.

Onze overtuigingen

Wij willen het je zo gemakkelijk en betaalbaar mogelijk maken om jouw perfecte kunstwerk te vinden en op te hangen. Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk kan zijn:

- Om je smaak in de kunst te ontdekken en ontwikkelen,

- Zonder dat je hier failliet aan gaat. Zelfs als je snel je eerste kunstwerken vervangt en,

- Nieuwe hoogwaardige kunstwerken te vinden in een strakke eigentijdse lijst passend bij je interieur.

Ons hoofddoel

Ons doel als bedrijf is om ons aan te sluiten bij deze drie woorden: Schoonheid, Inspiratie, Gemak.

Schoonheid

Jij verdient schoonheid in je leven. Daarom bieden wij een grote collectie van de mooiste kunstdrukken die er zijn. Jouw op maat gemaakte kunst op doek in een eigentijdse lijst is een aanwinst voor je interieur.

Inspiratie

De ontdekking van jouw persoonlijke kunstsmaak moet niet ingewikkeld maar juist plezierig zijn. Daarom bieden wij leerzame en inspirerende verhalen, artikelen en gidsen aan die leuk zijn om te lezen.

Gemak

Genieten van kunst moet niet moeilijk zijn. Wij maken de ontdekking van jouw persoonlijke smaak in kunst gemakkelijk en plezierig. Daarnaast bieden wij een voor werk op doek unieke lijst aan, op maat gemaakt naar jouw wensen, waarmee het wisselen van kunstwerken super simpel is. Bovendien zijn onze prints op canvas doek zeer betaalbaar en worden ze gratis bij je thuis bezorgd.

Onze hoop voor de toekomst

Wij hier bij KunstopDoek.nl zijn net als jij een moeder of vader, en/of zoon of dochter. Door jou de mogelijkheid te bieden van betaalbare wanddecoratie genieten en gelukkiger te worden, zetten wij ons in voor een betere, vreedzamere wereld.