Veelgestelde vragen

Wat kan ik kopen bij KunstopDoek.nl?

Bij KunstopDoek vind je betaalbare canvas schilderijen en andere kunstwerken die origineler zijn dan die van IKEA, Kwantum of Leenbakker. Ook zijn ze goedkoper dan bij een galerie. Je kunt op kunstopdoek.nl je eigen beeldverhouding en grootte van kunstwerk kiezen.
Wij maken elk kunstwerk voor je op maat aan de hand van jouw wensen.

Zijn de getoonde prijzen inclusief of exclusief btw?

Alle prijzen in onze shop zijn inclusief 21% btw

Hoe kan ik een schilderij van KunstopDoek bestellen?

In een paar simpele stappen kun jij je Werk op Doek bestellen:

  1. Kies de afbeelding die je graag aan de muur wilt hebben
  2. Kies het formaat
  3. Kies de grootte
  4. Kies het type lijst
  5. Kies de kleur van de lijst

Wat krijg ik bij een bestelling?

Zowel de lijst als de canvas art print zijn netjes verpakt in twee aparte dozen. Je ontvangt de benodigde materialen om de lijst in elkaar te zetten. Het ophangframe wordt geleverd met handige beugels om eenvoudig aan de muur te kunnen hangen.

Kan ik een afbeelding in een andere verhouding bestellen?

Ja, dat kan je wel! Laat ons per e-mail weten welke afbeelding je voorkeur heeft, de beeldverhouding die je graag wilt hebben en in welk type lijst je het kunstwerk geleverd wilt hebben. Wij sturen jou een mockup afbeelding ter goedkeuring. Na jouw goedkeuring maken wij een bestelling op maat voor jou.

Kan ik een foto van mijn eigen ruimte sturen waarin jullie een werk virtueel ophangen?

Niet via de website, maar wel via de mail.

Kies een werk, maak een foto van de ruimte waar het om gaat en stuur ons beide. We helpen je graag!

Ik heb een mooie afbeelding in kleur gezien maar wil deze graag in zwart-wit bestellen. Kan dat?

Natuurlijk. Laat ons weten om welke afbeelding het gaat en we sturen je ter controle een zwart-wit impressie toe. Laat ons weten of dit is wat je bedoelt en in welke afmeting je het werk wil hebben en we maken de bestelling voor je aan.

Ik heb een mooie afbeelding gezien. Kan ik deze ook op een ander materiaal dan doek bestellen?

Ondanks dat we KunstOpDoek heten kunnen we ook afbeeldingen op andere materialen leveren. Of het nu gaat om een gicleeprint op canvas of acrylglas, print of staal of hout, laat het ons weten en we gaan het voor je regelen.

Welke formaten zijn er beschikbaar?

Voor het gemak zijn er enkele vaste maten gedefinieerd in de webshop. We maken echter alle werken op doek dus je kunt ook je eigen maat aan ons doorgeven. Vooralsnog kan dit alleen nog per email. Niet getreurd, dit gaat net zo snel ;-)

Kan ik een wandvullende wanddecoratie bestellen?

Bij ons kun je je wanddecoratie tot 6 meter bij 3 meter bestellen. Voor alle wanden kleiner dan dat kun je dus een muurvullend werk op doek bestellen. We raden je hiervoor het wandvaste frame aan. Deze is het smalst en met zijn boorgaten eenvoudig op de muur te monteren.

Heb je iets nodig met een nog grotere afmetingen, laat het ons dan svp weten. Er zijn wat opties die we dan graag even met je doornemen.

Kan ik ook een uitsnede kiezen uit een bestaande afbeelding?

Ja hoor. Lever ons de foto met de uitsnede die je wilt aan en we regelen het voor je. Beschik je niet over bewerkingssoftware of kun je online er geen gratis tool voor vinden, beschrijf dan de sectie en de verhouding die je wilt. We sturen je dan een voorbeeldje toe. Als je akkoord bent maken we de bestelling voor je aan.

Hoe bestel ik een nieuw kunstwerk op doek voor mijn bestaande lijst?

Als je al een lijst hebt, kun je ook alleen een nieuwe canvas art print bestellen. Het doek is hetzelfde voor zowel de ophanglijst als de wandvaste lijst.

Voor beide typen lijst geldt dat je het doek bestelt in hetzelfde formaat als de lijst die je al hebt.

Kies in het menu de optie "Geen lijst, enkel doek" voor de lijstkeuze. Op deze manier krijg je alleen de kunstprint op doek geleverd, en betaal je alleen voor de nieuwe print.

Er zijn zoveel schilderijen en kunstfoto's beschikbaar, maar welke kies ík?

Er zijn zoveel prachtige en indrukwekkende meesterwerken, wat kiezen een hele uitdaging maakt. Hoe kies je een Meesterwerk dat echt bij jou en je interieur past, voor nu en in de toekomst?

Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaalde schilder of thema. Maar mocht je nog geen idee hebben, dan raden wij je aan goed naar de kleuren binnen je interieur te kijken.

Vaak is het mooi om voor een schilderij te kiezen dat binnen dit zelfde kleurenpallet past. Mocht je van plan zijn je interieur een make-over te geven, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om de kleuren binnen je interieur af te stemmen op je nieuwe Kunstopdoek wanddecoratie.

En mocht je écht niet kunnen kiezen; de doeken zijn verwisselbaar. Zo kun je meerdere Meesterwerken aanschaffen en deze bijvoorbeeld afstemmen op het seizoen of de feestdagen.

Welke kleur lijst kan ik het beste kiezen?

Je kunt voor de aluminium lijst kiezen uit de kleuren zilver, wit of zwart. De lijst zelf is vooral zichtbaar vanaf de zijkant en toont slechts een dunne rand aan de voorkant.

Alle drie de kleuren zijn neutraal en doen recht aan je meesterwerk. Van de drie ziet het zilverkleurige aluminium er het meest neutraal uit. De witte lijst gaat licht verloren op een witte muur. Zwart daarentegen geeft het werk op doek meer 'body'.
De keuze van een kleur is zeer persoonlijk en zal ook afhangen van de rest van het interieur.

Wat is de levertijd?

Een op maat gemaakte lijst en kunstprint wordt binnen 5 werkdagen verzonden.

Alleen een nieuwe kunstwerk op doek nodig? Deze kunnen we binnen 2-3 werkdagen bij je laten bezorgen.