Veelgestelde vragen

Product Informatie

In welke afmetingen is jullie wanddecoratie verkrijgbaar?

Goede vraag! Hierin zijn wij namelijk uniek. De kunstwerken uit onze collectie hebben namelijk standaard geen vaste maten, maar vaste verhoudingen. Jij kunt zelf kiezen welk type formaat en welke grootte van het kunstwerk het beste past op jouw muur.

Om het jou makkelijk te maken het doek in je lijst te wisselen als je eens wat nieuws wilt bieden wij bewust vaste formaten en basic lijsten aan. Vanwege de vaste verhouding betaal je dus maar een keer voor een lijst en kun je hier als je wilt eens een ander doek in doen.
Bijkomend voordeel voor jou: Om je lijst op te hangen hoef je maar een keer gaten te boren!

Jij bepaalt hoe jouw kunstwerk eruit gaat zien. Behalve de afbeelding, het type formaat en de grootte kun je ook kiezen uit twee type lijsten die elk ook nog eens in 3 kleuren verkrijgbaar zijn.

Bij de werken tonen we de maten die passen bij het werk. Afhankelijk van de verhouding van de afbeelding kan jouw werk tot wel 15 meter breed en 3 meter hoog in jouw woonkamer komen te hangen.

Mocht je graag een kunstwerk in andere verhouding dan onze vaste beeldverhoudingen hebben, dan kan dat ook. Neem daarvoor even contact met ons op en we creëren een op maat bestelling voor jou.

Welke formaten hebben jullie kunstwerken?

Wij werken met afbeeldingen waarbij de breedte en hoogte in een vaste verhouding tot elkaar staan. Dit zijn onze formaten (met bijbehorende verhouding breedte : hoogte):

  • Portret - 2 : 3
  • Vierkant - 1 : 1
  • Landschap - 3 : 2
  • Panorama - 2 : 1
  • Super panorama - 3 : 1
Uitzondering hierop zijn werken op doek van oude meesterschilders zoals bijvoorbeeld Rembrandt. Veel van deze super bekende kunstwerken hebben een andere verhouding. De kunstwerken van deze meesters bieden we aan in zowel de originele beeldverhouding als in de beeldverhouding van het standaardformaat dat er het dichtst bij ligt. We snijden in het laatste geval iets van het originele werk af.

Wil je een prachtig werk op doek in het originele formaat hebben, dan kan je dit uiteraard ook bestellen. Neem dan hiervoor contact met ons op. Heb jij echter al een frame thuis, dan kun je ook in het beeldformaat van jouw frame een doek er bij bestellen.

Waarom werken jullie met vaste beeldverhoudingen?

Vanuit onze galerie ervaring weten we dat je zelf een ideale plek voor een schilderij voor ogen hebt. Ook heb je vast al een idee welk formaat daar het beste past. Even goed wil je toch met regelmaat iets fris en nieuws aan de muur hebben.

Steeds een nieuw schilderij kopen kan aardig in de papieren lopen. Zelf een kunstwerk verkopen of laten veilen is vaak een heel gedoe en levert weinig op. Bovendien is het lastig om een nieuw mooi kunstwerk te vinden dat exact dezelfde afmetingen heeft. Een nieuw schilderij ophangen betekent vaak ook weer gaten boren en een gatenkaas van je muur maken wil je ook niet.

Met die kennis hebben we KunstopDoek ontwikkeld. Je koopt eenmalig de lijst die jouw het beste past, hangt deze aan de muur en kunt hierin vervolgens eindeloos van kunstwerk wisselen zonder moeilijk gedoe of te hoeven beschikken over een flinke portemonnee. Doordat wij zo de drempel voor kunst verlagen hopen we dat jij je kunstsmaak verder kunt ontwikkelen.

Zijn de afmetingen breedte x hoogte of hoogte x breedte?

We vermelden de maten in de breedte x hoogte.

Waarom leveren jullie alleen wanddecoratie op doek?

Veel kunstwerken zijn gevoelig voor stof, uv licht en vlekken. Daarom worden ze ter bescherming vaak achter glas geplaatst.

Dit schept jammer genoeg afstand. En dat niet alleen. Tenzij een kunstwerk met kostbaar museum glas is ingelijst, verdwijnt veel van de kleur en het contrast.
De reflectie van het glas zorgt er ook voor dat je het kunstwerk vaak slecht kan zien. Bovendien draagt glas ook bij aan galm in de ruimte.

Een kunstprint op doek kun je juist vanuit elke hoek van de ruimte goed zien. Alle kleuren komen volledig tot zijn recht. Het doek verbetert bovendien de akoestiek in de ruimte.

Waar is het doek van gemaakt?

Onze stof is gemaakt van een elastisch polyester. Vanwege zijn krachtige kleuren, fijne structuur en matte uitstraling zijn we erg van deze stof gecharmeerd. Het doek absorbeert licht, in plaats van dit te weerkaatsen. Zo komen de haarscherpe prints tot leven.

Doordat we een sublimatie print techniek gebruiken, trekken de kleuren in de weefsels van het doek. Hierdoor is de stof licht- en waterbestendig en kan je het zelfs tot 30 graden wassen. Fijn om te weten mocht er per ongeluk een vlek op komen!

De doeksoort heeft verder ook een hoog kreukherstellend vermogen. Het is daardoor goed opvouwbaar. Dit scheelt enorm in volume ten opzichte van schilderijen, prints op canvas of glas. Hierdoor is het verpakken, opslaan en vervoeren veel duurzamer dan een geprinte foto of doek dat is opgespannen op een standaard houten frame.

Kun je de structuur van het doek zien? Heeft het invloed op de scherpte?

Als je de stof onder de loep neemt, zie je kleine gaatjes. Het doek heeft dus enige structuur. Maar omdat het doek zeer fijn geweven is, heeft het geen invloed op de scherpte en is het nauwelijks zichtbaar van dichtbij.
De structuur van het doek heeft het voordeel dat het een licht dempende invloed heeft op het geluid.

Glimt en spiegelt de het kunstwerk niet?

Zowel het doek als de lijst zijn mat. In tegenstelling tot kunstwerken achter glas, glimt of spiegelt wanddecoratie van KunstopDoek niet.

Kan wanddecoratie van KunstopDoek ook in een openbare ruimtes opgehangen worden?

Ja zeker. De gebruikte stof is een dichte, brandvertragende textielsoort. Het is daardoor geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimtes. De stof voldoet aan de strengste Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.

Waar is de wissellijst voor doek van gemaakt?

Onze lijsten zijn gemaakt van aluminium.

In welke kleuren zijn de lijsten beschikbaar?

Onze lijsten zijn verkrijgbaar in zwart, wit of aluminium zilver.

Wat zie ik van de lijst als het doek is ingelijst?

Het wandvaste lijst heeft een hoogte van 19 mm. De ophanglijst heeft een hoogte van 27 mm.
. Het vooraanzicht van beide lijsten is gelijk: 3 mm.

Wat zijn de verschillen tussen de twee type lijsten?

Het onderscheid tussen ons wandvaste lijst en de ophanglijst zit hem in de hoogte van het profiel en de toepassing van de lijst.

De lijsten zijn verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes. Het lage 19 mm profiel is alleen geschikt voor wandframes. Dit zijn de frames die je rechtstreeks aan je muur vastschroeft. Dit frame is prima voor een standaard werk op doek. Het is ook bij uitstek geschikt voor grotere formaten wanddecoratie. Als je wilt kun je er zelfs een wand tot wel 6 meter meer vullen.

Het hogere 27 mm profiel kan je horizontaal en verticaal als frame aan de wand of als lijst hangend aan het plafond gebruiken. Deze lijst hang je op aan de meegeleverde wandhanger die je aan de muur hebt bevestigd. Omdat je er meerdere kanten mee uit kunt kiezen de meeste mensen voor dit laatste profiel.

Heb je hulp of advies nodig bij het maken van een keuze voor een Werk op Doek?

We denken – en kijken – graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag.

Kun je wanddecoratie van KunstopDoek ook aan een schuine wand hangen?

Ja, dat kan. Met onze wandvaste lijst schroef je de lijst in zijn geheel aan een schuine wand. Of zelfs ondersteboven aan het plafond.
Vervolgens duw je met 2 duimen het doek er strak in. Het doek is licht elastisch, trekt zichzelf strak en blijft daardoor goed hangen.

Bestel informatie

Wat kan ik kopen bij KunstopDoek.nl?

Bij KunstopDoek vind je betaalbare canvas schilderijen en andere kunstwerken die origineler zijn dan die van IKEA, Kwantum of Leenbakker. Ook zijn ze goedkoper dan bij een galerie. Je kunt op kunstopdoek.nl je eigen beeldverhouding en grootte van kunstwerk kiezen.
Wij maken elk kunstwerk voor je op maat aan de hand van jouw wensen.

Zijn de getoonde prijzen inclusief of exclusief btw?

Alle prijzen in onze shop zijn inclusief 21% btw

Hoe kan ik een schilderij van KunstopDoek bestellen?

In een paar simpele stappen kun jij je Werk op Doek bestellen:

  1. Kies de afbeelding die je graag aan de muur wilt hebben
  2. Kies het formaat
  3. Kies de grootte
  4. Kies het type lijst
  5. Kies de kleur van de lijst

Wat krijg ik bij een bestelling?

Zowel de lijst als de canvas art print zijn netjes verpakt in twee aparte dozen. Je ontvangt de benodigde materialen om de lijst in elkaar te zetten. Het ophangframe wordt geleverd met handige beugels om eenvoudig aan de muur te kunnen hangen.

Kan ik een afbeelding in een andere verhouding bestellen?

Ja, dat kan je wel! Laat ons per e-mail weten welke afbeelding je voorkeur heeft, de beeldverhouding die je graag wilt hebben en in welk type lijst je het kunstwerk geleverd wilt hebben. Wij sturen jou een mockup afbeelding ter goedkeuring. Na jouw goedkeuring maken wij een bestelling op maat voor jou.

Kan ik een foto van mijn eigen ruimte sturen waarin jullie een werk virtueel ophangen?

Niet via de website, maar wel via de mail.

Kies een werk, maak een foto van de ruimte waar het om gaat en stuur ons beide. We helpen je graag!

Ik heb een mooie afbeelding in kleur gezien maar wil deze graag in zwart-wit bestellen. Kan dat?

Natuurlijk. Laat ons weten om welke afbeelding het gaat en we sturen je ter controle een zwart-wit impressie toe. Laat ons weten of dit is wat je bedoelt en in welke afmeting je het werk wil hebben en we maken de bestelling voor je aan.

Ik heb een mooie afbeelding gezien. Kan ik deze ook op een ander materiaal dan doek bestellen?

Ondanks dat we KunstOpDoek heten kunnen we ook afbeeldingen op andere materialen leveren. Of het nu gaat om een gicleeprint op canvas of acrylglas, print of staal of hout, laat het ons weten en we gaan het voor je regelen.

Welke formaten zijn er beschikbaar?

Voor het gemak zijn er enkele vaste maten gedefinieerd in de webshop. We maken echter alle werken op doek dus je kunt ook je eigen maat aan ons doorgeven. Vooralsnog kan dit alleen nog per email. Niet getreurd, dit gaat net zo snel ;-)

Kan ik een wandvullende wanddecoratie bestellen?

Bij ons kun je je wanddecoratie tot 6 meter bij 3 meter bestellen. Voor alle wanden kleiner dan dat kun je dus een muurvullend werk op doek bestellen. We raden je hiervoor het wandvaste frame aan. Deze is het smalst en met zijn boorgaten eenvoudig op de muur te monteren.

Heb je iets nodig met een nog grotere afmetingen, laat het ons dan svp weten. Er zijn wat opties die we dan graag even met je doornemen.

Kan ik ook een uitsnede kiezen uit een bestaande afbeelding?

Ja hoor. Lever ons de foto met de uitsnede die je wilt aan en we regelen het voor je. Beschik je niet over bewerkingssoftware of kun je online er geen gratis tool voor vinden, beschrijf dan de sectie en de verhouding die je wilt. We sturen je dan een voorbeeldje toe. Als je akkoord bent maken we de bestelling voor je aan.

Hoe bestel ik een nieuw kunstwerk op doek voor mijn bestaande lijst?

Als je al een lijst hebt, kun je ook alleen een nieuwe canvas art print bestellen. Het doek is hetzelfde voor zowel de ophanglijst als de wandvaste lijst.

Voor beide typen lijst geldt dat je het doek bestelt in hetzelfde formaat als de lijst die je al hebt.

Kies in het menu de optie "Geen lijst, enkel doek" voor de lijstkeuze. Op deze manier krijg je alleen de kunstprint op doek geleverd, en betaal je alleen voor de nieuwe print.

Er zijn zoveel schilderijen en kunstfoto's beschikbaar, maar welke kies ík?

Er zijn zoveel prachtige en indrukwekkende meesterwerken, wat kiezen een hele uitdaging maakt. Hoe kies je een Meesterwerk dat echt bij jou en je interieur past, voor nu en in de toekomst?

Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaalde schilder of thema. Maar mocht je nog geen idee hebben, dan raden wij je aan goed naar de kleuren binnen je interieur te kijken.

Vaak is het mooi om voor een schilderij te kiezen dat binnen dit zelfde kleurenpallet past. Mocht je van plan zijn je interieur een make-over te geven, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om de kleuren binnen je interieur af te stemmen op je nieuwe Kunstopdoek wanddecoratie.

En mocht je écht niet kunnen kiezen; de doeken zijn verwisselbaar. Zo kun je meerdere Meesterwerken aanschaffen en deze bijvoorbeeld afstemmen op het seizoen of de feestdagen.

Welke kleur lijst kan ik het beste kiezen?

Je kunt voor de aluminium lijst kiezen uit de kleuren zilver, wit of zwart. De lijst zelf is vooral zichtbaar vanaf de zijkant en toont slechts een dunne rand aan de voorkant.

Alle drie de kleuren zijn neutraal en doen recht aan je meesterwerk. Van de drie ziet het zilverkleurige aluminium er het meest neutraal uit. De witte lijst gaat licht verloren op een witte muur. Zwart daarentegen geeft het werk op doek meer 'body'.
De keuze van een kleur is zeer persoonlijk en zal ook afhangen van de rest van het interieur.

Wat is de levertijd?

Een op maat gemaakte lijst en kunstprint wordt binnen 5 werkdagen verzonden.

Alleen een nieuwe kunstwerk op doek nodig? Deze kunnen we binnen 2-3 werkdagen bij je laten bezorgen.

Garantie en klachten

Ik heb een fout gemaakt, kan ik mijn bestelling annuleren?

Wij bieden je de mogelijkheid om geheel naar jouw smaak je eigen unieke wanddecoratie te creëren. De keuze van de afbeelding, het formaat, de grootte, het type en de kleur van de lijst is aan jou. Hiermee wordt een uniek product geheel naar jouw wensen samengesteld.

Omdat alles op maat is gemaakt, kun je het niet zomaar terugsturen. Als je denkt dat er iets mis is met je kunstwerk, neem dan contact met ons op. Wij willen graag dat je helemaal tevreden bent met jouw kunstwerk op doek.

Er is iets mis, kan ik mijn bestelling terugsturen?

Niet tevreden met je kunstwerk op doek? Het spijt ons om dat te horen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op en leg ons het probleem uit. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent.

Let op: Stuur nooit een product terug zonder eerst contact met ons op te nemen. Het herroepingsrecht bepaalt dat je na een online aankoop het product binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden kunt retourneren. Jouw kunstwerk op doek is echter gemaakt volgens het formaat en de afmetingen die jij hebt opgegeven. Echt maatwerk. Om deze reden is het herroepingsrecht niet van toepassing. Dit betekent dat je je bestelling niet zomaar kunt retourneren.

Wij streven echter 100% klanttevredenheid na. Dus neem altijd contact met ons op als er iets niet in orde is. Is dit onze fout dan verhelpen we dat uiteraard kosteloos!

Ik heb een klacht. Bij wie kan ik hiervoor terecht?

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Helaas kan het soms gebeuren dat er iets misgaat, bijvoorbeeld dat een bestelling beschadigd raakt tijdens het transport. Natuurlijk willen wij dat voor je oplossen!

Bel of mail ons, en laat ons weten waar je niet tevreden over bent.

Je ontvangt een bevestiging van je bericht en krijgt zo spoedig mogelijk (binnen 14 dagen na het indienen van de klacht, maar vrijwel altijd dezelfde werkdag) een gedetailleerd antwoord.

Ik mis een deel van mijn bestelling. Wat moet ik doen?

Denk je dat er iets mis is gegaan met de bestelling en dat er een onderdeel ontbreekt? Dat is heel spijtig! Neem contact met ons op en wij sturen je onmiddellijk het ontbrekende onderdeel toe.