Originele plaatsen om een kunstwerk op te hangen

Als je eenmaal een of een verzameling kunstwerken hebt, kan het verwarrend zijn waar je ze moet plaatsen. Je moet bedachtzaam zijn bij het plaatsen van elk stuk. Zorg ervoor dat het bijdraagt aan de schoonheid en past bij het thema, in plaats van de omgeving te overweldigen. Bepalen waar je kunst moet ophangen is een cruciale stap om er het beste uit te halen.

De basis van het ophangen van kunst

Thuis hangen is meer berekenen dan het vinden van een lege ruimte op een muur en het gewoon in de muur spijkeren. Als u een goed afgewerkte look wilt hebben voor uw interieur, moet u zich aan bepaalde vuistregels houden.

Ideale hoogte van het schilderij op de muur

Eye level distance

Bij een lege muur moet uw kunst gecentreerd zijn op 145 cm boven de grond, dat is ooghoogte voor de gemiddelde persoon. Bij het plaatsen op een muur achter een meubelstuk moet het middelpunt van uw kunststuk samenvallen met het middelpunt van dat meubelstuk. Ondertussen moet de onderrand 12 tot 20 centimeter boven de bovenrand van uw meubels liggen.

 

In het geval dat u meerdere stukken wilt weergeven, het creëren van een symmetrisch rooster op uw muur is een goed idee. Centreer de collectie in lijn met het midden van de muur of een meubelstuk voor de muur.

Hang wanddecoratie symmetrisch of opzettelijk asymmetrisch op

Artwork symmetrical hanging

Voor een unieke, asymmetrische uitstraling plaatst u uw kunst bewust buiten het midden - hang het minstens 20 cm links of rechts van het meubel dat u erboven hangt.

Artwork asymmetrical hanging

Kunst op Doek: Boot zittend op het zand

Gebruik harmonieuze kleuren

Probeer kunst op te hangen met kleuren die in harmonie zijn met de achtergrondmuur, maar toch een statement maken. Dit zorgt ervoor dat het mooi opgaat in de kamer zonder dat het onopgemerkt blijft. Grote kunstwerken kunnen het beste worden opgehangen in kamers met meer ruimte, zodat mensen ze van veraf kunnen bewonderen.

Veelvoorkomende plaatsen om thuis kunst op te hangen

Nu u kunst hebt gekozen die u wilt tonen, is het de volgende belangrijke stap om te beslissen waar u deze wilt plaatsen. Veel voorkomende plekken om thuis een schilderij of kunstprent op te hangen zijn onder andere de volgende.

Werk aan de muur in de woonkamer

Living room interior

Kunst op Doek: Op weg naar de hemel

Altijd de meest voor de hand liggende optie om iets leuks te laten zien! De woonkamer is een veelgeprezen plek om een kunstwerk op te hangen omdat het meestal de meest gebruikte kamer in een huis is. Dit betekent dat je het beste uit je kunstwerk kunt halen door iedereen de kans te geven het regelmatig te bekijken en te bewonderen. Veel voorkomende plaatsen om kunst in de woonkamer te tonen zijn de brandpunten als de wandruimte boven een bank, schouw, schouw, credenza of bank. Word creatief door wat kunst op een open plank te spijkeren, of een zijwand die te eenvoudig lijkt.

Kunstfoto of schilderij in de slaapkamer

Bedroom interior

Kunst op Doek: Liggend naakt II (George Hendrik Breitner)

Wat is er beter om je liefde voor kunst te tonen dan er dicht bij te slapen? Een slaapkamer heeft veel mooie plekken waar je kunst kunt ophangen. De muur aan de achterkant van uw bed is een goede optie die uw kamer verder representatief maakt. Andere ideeën zijn boven de ladekast, of aan de muur bij een nachtkastje. Zorg er wel voor dat u de kast op de juiste hoogte ophangt, passend bij de ooghoogte en de inrichting van het meubilair.

Canvas print in de Kinderkamer

Kids room interior

Kunst op Doek: Bos dieren, BANG, Roze Giraffe

Zoals de beroemde ontwerper en auteur Grant K. Gibson zegt: "Ik vind de kamers van kinderen bijzonder leuk. Het is de enige ruimte in een huis dat zoveel verschillende levens heeft.... In de loop der jaren gaat de kinderkamer van een kind door zoveel veranderingen heen.

Sommige kleurrijke abstracts of funky foto's kunnen er goed uitzien in de kinderkamer. Het is het beste om ze op een lagere hoogte op te hangen, zodat ze enigszins overeenkomen met de ooghoogte van een kind. U kunt zelfs een galerijwand maken van het eigen kunstwerk van uw kind!

Keuken/ Eetkamer

Dining room interior

Kunst op Doek: Meisje met kersenbloesems

Kunstzinnige foto's of schilderijen in verband met voedsel zijn het meest geschikt voor de keuken of de eetkamer. Zorg er wel voor dat het materiaal bestand is tegen vocht in het geval van keukens - de vochtige omgeving kan de klassieke fotolijsten met passe-partouts, of alles op een houten doek bederven. Voor dergelijke kunst, de keukendeur, eetkamer of hal zijn betere opties.

Het is ook aan te raden om niet meer dan één foto in een reguliere keuken te hangen. Eenvoudiger is beter, en te veel kunst hier lijkt misschien te druk, met de meeste muren al bezet door tegels en kasten. Een goede manier om het te doen is om een solo foto aan een muur te hangen. In het geval van grotere keukens, kunt u kiezen voor meerdere uitgelijnde foto's op een rij.

Denk out of the Box!

Muurdecoratie in je badkamer

Bathroom art

Kunst op Doek: Wazige kust, Drijvende Flamingo

Waarom niet? Onconventioneel, maar als je er aan denkt, is de badkamer de meest ontspannende plek waar de meesten van ons het over eens zijn. Iets toe te voegen dat aangenaam is om naar te kijken, kan uw ervaring daar zeker verbeteren!

Boven het bad, boven een toilet of op een zijwand zijn enkele populaire plekken om kunst in de badkamer te hangen. Ter inspiratie, hier zijn een paar voorbeelden die u laten zien hoe u kunst in een badkamer kunt ophangen, op de trendy manier.

Kunst op doek naast de trap

Stairs decoration

Kunst op Doek: Paar waterpijlen, Anemoon op Lichtbox, Sneeuwbedekte bergtop, Een groen blad, Grote oude bomen

Een geweldige manier om een eenzame muur naast een trap op te vrolijken! Een goede referentie is om elke foto minstens 120 cm boven de bijbehorende trap te hebben. Laat het er symmetrisch uitzien door het gebruik van kunst van dezelfde grootte of door een groot werk gelijkmatig te omringen met kleinere kunstwerken.

Hang ze niet op, maar laat je schilderijen leunen!

Lean artworks

Kunst op Doek: Glam vrouw portret

In plaats van schilderijen of foto's op te hangen is er nog een manier om je huis met kunst in te richten, namelijk door kunstwerken te laten leunen. Kleinere stukken kunnen er mooi uitzien tegen boekenplanken of in lijsten op de schoorsteenmantel. Grotere stukken kunnen eenvoudig op de vloer worden gestut tegen meubels. Als je het geluk hebt dat je een grote collectie hebt, probeer het dan eens in lagen op te bouwen aan de hand van deze afbeeldingen als inspiratiebron.

Nu je weet wat de vele mogelijkheden zijn om thuis kunst op te hangen, kun je een trendy interieur krijgen met jouw artistieke smaak.

← Ouder Nieuwer →

Inspiratie voor de perfecte combinatie van Kunst & Interieur

RSS
Categorieën
interior
Zo bepaal je de ideale grootte voor het kunstwerk aan jouw muur

Zo bepaal je de ideale grootte voor het kunstwerk aan jouw muur

Nou, je hebt een geweldig schilderij of poster gevonden en kan niet wachten om je huis ermee te versieren? Haast je alleen niet, weet je namelijk zeker dat de grootte van het schilderij of de poster geschikt is voor jouw kamer? Een klein kunstwerkje kan "verloren" gaan in een grote kamer en een groot schilderij kan er ongeschikt uitzien in een kleine ruimte. Om deze beginners fouten te vermijden, lees het artikel en maak je interieur perfect!
Lees verder
Stapsgewijze uitleg over hoe je goed een kunstwerk ophangt

Stapsgewijze uitleg over hoe je goed een kunstwerk ophangt

Als je besloten hebt om je huis te decoreren door het tonen van wat kunstwerken, waarderen we je creatieve aanpak van de woningverbetering en helpen we je graag nog een stapje verder! Beheers de techniek van het ophangen van kunst met deze stap-voor-stap gids. Voorkom dat je muren geruïneerd worden door vaak gemaakte fouten in het kunsthangproces.
Lees verder