Hoge kwaliteit doek met fijne structuur voor krachtige kleuren en een matte uitstraling

Unieke materiaaleigenschappen zorgen voor prachtige uitstraling

Onze stof is gemaakt van een elastisch polyester. Vanwege zijn krachtige kleuren, fijne structuur en matte uitstraling zijn we erg van deze stof gecharmeerd. Het doek absorbeert licht in plaats van dit te weerkaatsen. Zo komen de haarscherpe prints tot leven.

- Detail textuur wisseldoek

Door de speciale printtechniek trekken de kleuren in de weefsels van het doek. Hierdoor is de stof licht- en waterbestendig en kan je het zelfs tot 30 graden wassen. Fijn om te weten mocht er per ongeluk een vlek op komen!

Het speciale doek heeft verder ook een hoog kreukherstellend vermogen. Het is daardoor goed opvouwbaar. Dit scheelt enorm in volume ten opzichte van schilderijen, prints op canvas of glas. Hierdoor is het verpakken, opslaan en vervoeren veel duurzamer dan een geprinte foto of doek dat is opgespannen op een standaard houten frame.

Perfect in combinatie met onze lijsten

Dekostof wordt het meest toegepast als peesdoek voor textielframes. Hiervoor krijgt het materiaal vaak een siliconen pees. Er zit een beetje rek in deze doeksoort zodat het zich goed leent voor het plaatsen in de wandvaste lijst en ophanglijst.

Detailfoto van pees in wisseldoek

- Detail peesafwerking

Geen lijst, alleen print op doek

Wil je een ander werk aan de muur en heb je al een van onze luxe aluminium lijsten, dan hoef je alleen een nieuwe print op doek te bestellen.

Selecteer hiervoor in de configurator bij de print van jouw voorkeur de optie 'geen lijst, alleen print op doek', zoas hieronder in blauw wordt weergegeven:

Bestel je alleen een print op doek, dan ontvang je een doek dat afgewerkt is met een speciale pees waardoor het doek geschikt is voor de wandvaste lijst en ophanglijst.

Gecertificeerd voor openbare ruimtes

Het verwisselbare doek is gemaakt van een dichte, brandvertragende textielsoort. Het is daardoor geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimtes. De stof voldoet aan de strengste Europese brandveiligheidseisen voor openbare gebouwen, B1 volgens DIN 4102.