Boven de bank, eetkamertafel en het dressoir: Ideale plekken voor een langwerpig schilderij

Elk interieur heeft van die plekken waar je dag in dag uit naar kijkt zonder dat je er blij of vrolijk van wordt. Functionele plekken en/of plekken met een aparte afmeting. Nuttig ja, maar mooi is anders. Hoe geef je hier nu een mooie draai aan? Gelukkig hebben wij een idee.

Vergeten lege plekken in huis

Allereerst heb je van die plekken in huis die heel functioneel zijn ingericht maar er daardoor niet heel mooi uit zien. Vaak zijn dit plekken die je veel gebruikt en waar dagelijks weer andere spullen liggen. Denk bijvoorbeeld aan je eettafel, het dressoir, een sidetable of een bureau.

rommelige eetkamer

rommelig dressoir

rommelig bureau

Er staat een lamp op en er liggen tijdschriften, folders en de post. Of het ligt bezaaid met snoeren want er worden telefoons en tablets opgeladen. Allemaal heel praktisch, maar natuurlijk niet mooi om te zien.

Andere standaard lege plekken in huis zijn vaak leeg vanwege de afmeting en locatie. Een volledig lege muur inrichten is makkelijker dan iets moois creëren in de ruimte boven de tv. Of bijvoorbeeld de hal, het eind van de gang en de ruimte boven de trap.

trap zonder decor

muur boven tv zonder decor

Wat moet je nu met deze ruimtes? Hoe kan je ze nu net dat vleugje glamour geven zodat ze net zo sfeervol worden als de rest van je interieur? Met twee typen langwerpige schilderijen kun je ze ook deze wanden laten spreken!

Verticaal langwerpig schilderij aan de muur

Van Goghs Zonnebloemen - Verticale kunst

Kunst op doek: Zonnebloemen (Vincent van Gogh)

Horizontaal langwerpig schilderij aan de muur

Daarom is het handig om de aandacht van deze mini chaos af te leiden door een mooi schilderij aan de muur. Met een mooi werk aan de muur trek je de aandacht weg van de rommeltjes.

Horizontale kunst

Kunst op doek: IJsland Drone View

Alternatieven voor een langwerpig kunstwerk aan de muur

Off centre vierkant schilderij aan de muur

Heb je nu geen langwerpig schilderij, maar wil je wel mooi de ruimte vullen, hang dan je kunstwerk eens niet in het midden van de muur. Door, zoals op de foto hieronder, je kunstwerk off centre te hangen krijg je een spannende vlakverdeling.

Bank met een vierkant kunstwerk dat in het midden achter de bank aan de muur hangt

Kunst op doek: Neon hart


Triptiek: 3 delig schilderij

In plaats van een groot liggend kunstwerk op te hangen, kun je ook drie staande schilderijen of kunstfoto's van gelijke grootte aan de muur hangen. Samen geven ze de indruk van een heel groot liggend werk.

Als alle drie de schilderijen bij elkaar horen, dan noemen ze dat een triptiek. Je kunt zelf ook je eigen triptiek maken door een liggend schilderij in driëen te delen. Een kunstwerk van 180 cm breed en 90 cm hoog kan zo ook 3 staande werken van 60 bij 90 cm worden zoals we hieronder gedaan hebben met het kunstwerk in Flexa's kleur van 2020 Tranquil Dawn.

Drieluik achter de bank op de muur

Kunst op doek: Zeegezicht (Charles-François Daubigny)


Leunend kunstwerk in XL formaat

Zeg je nu hartstikke leuk allemaal, maar ik heb een staand schilderij gezien waar ik helemaal weg van ben, dan heb je een hele stoere optie. Maak dan een echt statement aan de muur en kies dan voor een XXL formaat.

In plaats van je kunstwerk op te hangen, laat je het tegen de muur leunen. Dat is wanddecoratie met een hoofdletter W.

XL-kunstwerk achter de bank die tegen de muur leunt

Kunst op doek: Portret van Adele Bloch Bauer II (Gustav Klimt)

Inspiratie nodig?

Wil jij met behulp van mooie wanddecoratie jouw ideale sfeer aan je huis geven en graag persoonlijk advies ontvangen? Neem dan contact met ons op en ontvang een kosteloos kunstadvies.

← Ouder Nieuwer →

Haal inspiratie voor jouw perfecte wanddecoratie uit het laatste kunstnieuws

RSS
Categorieën
interior