Zo kies je de perfecte wanddecoratie voor iedere ruimte.

Het kiezen van kunst aan de muur lijkt spannend en leuk! Maar zodra je probeert een mooi canvas schilderij te kiezen, dan sla je stijl achterover van het grote aanbod in schilderijen. Natuurlijk ken je meesterwerken zoals de Amandelbloesem van Van Gogh en het Melkmeisje of het Meisje met de Parel van Vermeer. Ook ben je bekend met Popart van Andrew Warhol. Maar je wilt een goede keuze maken en het liefst een XXL schilderij als werk aan de muur. Met zoveel aanbod, wat moet je nu doen?

Geen zorgen, deze keuzestress is heel normaal. Iedereen die op zoek is naar een kunstwerk ervaart het. Je bent dus niet de eerste die dit meemaakt. Met onze de tips die we je hieronder geven vind je een XL schilderij of zwartwit foto dat perfect past bij de sfeer van jouw woonkamer. Of slaapkamer als je op zoek bent naar muurdecoratie daarvoor.

1. Pas wanddecoratie aan de sfeer van de ruimte aan

sfeervolle bos kunst print boven de bank in de woonkamer

Kunst op doek: Into the wild

Het eerste om voor jezelf helder te krijgen is welke sfeer je in je woonkamer hebt, of welke sfeer je deze wil geven. Wanddecoratie voor de woonkamer mag waarschijnlijk wel wat aanwezig zijn, maar in je slaapkamer wil je je bijvoorbeeld zo snel mogelijk ontspannen. Het tegenovergestelde geldt weer voor je werkplek. Daar is het juist geweldig om iets inspirerends en motiverend aan de wand te hebben hangen.

Voor een kinderkamer ben je op zoek naar leuke en speelse kunstprints. Deze schilderijen mogen best kleurrijk zijn maar niet te druk zodat je kinderen er onrustig van worden en niet kunnen slapen.

Kies kunst om de sfeer van je kamer te bepalen. Bekijk de voorgestelde categorieën die passen bij de sfeer die je wilt vastleggen:

Ontspannen: NatuurBloemen en planten, Zen, Abstracte schilderijen 
Opbeurend: Steden, Reizen en landen, Voertuigen en wegen, Sporten en hobby's
Speels: Kids, Entertainment, Dieren

2. Kies een schilderij dat of exact past of juist het tegengestelde is van de stijl van je interieur

Workplace with bright palm art print

Kunst op doek: Kleurrijke High Five

Je bestaande meubels en inrichting is het volgende punt om even bij stil te staan. Als je elke dag door je huis of kantoor loopt, ben je je niet meer zo bewust van de inrichting. Sta even stil en doe net alsof je de inrichting aan het beschrijven bent aan iemand die je aan de telefoon hebt. Wat is de algemene stijl van de meubels, vloer, plafond en wandafwerking? Is het klassiek, modern of inmiddels een allegaartje?

De wanddecoratie moet passen bij de omgeving. Loop je al langere tijd met het idee om een ander accent aan te brengen, dan is dit het moment om daarmee te beginnen. Maar misschien wil je wel helemaal niet veranderen en juist alle aanwezige stijlen meer op elkaar afstemmen. Met een goed gekozen kunstfoto of schilderij op doek kun je je fusie van stijlen er echt geweldig uit laten zien!

Ga voor een stijl van kunst die het beste in uw huis naar boven haalt. Verken de volgende categorieën stijlcategorieën maar eens voor inspiratie. Bedenk erbij dat juist een tegenstelling, zoals een klassieke kunstprint van een Hollandse meester in een strak modern interieur, juist stijlen benadrukt:

Traditioneel: Oude Meesters, Vintage
Modern: Pop Art, Minimalisme, Digitale kunst, Mixed Media

3. Ga uit van persoonlijke interesses voor het onderwerp van het werk aan de muur

photographer workplace photo art with camera

Kunst op Doek: Scrabble woordspelVintage Camera Gedemonteerd

Houd rekening met je eigen smaak en interesses en die van je huisgenoten. Het is geweldig als het interieur een weerspiegeling is van de persoonlijkheden van de mensen die er wonen. Heb je een specifieke hobby of ben je gek op sport? Ben je een grote dierenliefhebber? Heb je een bijzondere vakantie doorgebracht op een paradijselijke plek en wil je het gevoel van toen en de herinneringen terughalen? Met behulp van de antwoorden op deze vragen kun je makkelijker de juiste wanddecoratie vinden.

Dus kwam je er tot nu toe met nadenken over sfeer en stijl nog niet uit, start dan je zoektocht vanuit je eigen persoonlijke interesses. En voor goed fatsoen, inventariseer ook die van je huisgenoten. Hier heb je een lijstje met onderwerpen waarover je ze kunt bevragen:

4. Stem het werk op doek af op de in de ruimte aanwezige kleuren 

living room with abstract art

Kunst op doek: Abstracte vlakken blauw, oranje, rood

Kleur doet er ook echt toe bij de keuze voor muurdecoratie voor de woonkamer (of welke andere ruimte dan ook). Werk op doek aan de muur met accenten van de dominante kleur uit de ruimte geeft gegarandeerd een win-win resultaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor oranje om een link te leggen met de kussens op uw bank aan te passen of geel om het lichte kleed uit te lichten. Verken hier wanddecoratie gesorteerd op kleur:

5. Grootte en verhouding van het schilderij

workplace with panorma landscape

Kunst op Doek: Surfen bij Piha

Naast sfeer, stijl, onderwerp en kleur is ook de grootte van het schilderij nog iets om even zorgvuldig over na te denken. Zorg ervoor dat het kunstwerk aansluit bij de ruimte op de wand en een aanvulling vormt op de meubels er direct bij in de buurt. Er zijn kunstwerken in vele vormen en maten, dus denk goed na over de ruimte die je met het werk wilt vullen.

Hoge slanke kunst past goed bij ruimtes met een hoog plafond of smalle wandruimte. Panorama's of liggende landschappen zien er goed uit boven brede meubels, zoals een bank, dressoir of de eettafel.

Als je veel wandruimte te vullen hebt, kies dan voor foto's of schilderijen in XL of Xxl uitvoering in plaats van standaard middelgrote uitvoeringen. Voor een meer doordachte look in een kleinere maar lastige ruimte, probeer dan groepen van 3 of 4 kleine afbeeldingen als wanddecoratie.

Op onze website vindt je kunstwerken met 5 verschillende beeldverhoudingen. Elk van de beeldverhoudingen is in diverse standaardmaten te verkrijgen. Zit jouw ideale maat er niet tussen, neem dan even contact op. Alles wordt op maat gemaakt, dus we kunnen ook vol volgens jouw opgave maatwerk leveren. Zoek hier op de meest voorkomende beeldverhoudingen:

6. Volg je onderbuikgevoel

Kunst werkt niet alleen via je hersens. Kunst die je raakt doet iets met je. Het geeft je een bepaald gevoel. Daarom is het goed om zeker in het begin veel kunstwerken te bekijken.

Door te kijken naar het aantal verschillende kunstwerken kan je begrijpen wat je echt wilt. Je voelt het direct als je het voor jou perfecte schilderij ziet. Geniet van de wereld van de kunst en begin nu te ontdekken.

Begin met het doorbladeren van thema's of stijlcategorieën. Als je nog steeds geen echte kunst in onze collectie kunt vinden, kunnen we ook je eigen ontwerp of foto als werk op canvas afdrukken!

interior

Nieuwer →

Inspiratie voor de perfecte combinatie van Kunst & Interieur

RSS
Categorieën
interior
Zo bepaal je de ideale grootte voor het kunstwerk aan jouw muur

Zo bepaal je de ideale grootte voor het kunstwerk aan jouw muur

Nou, je hebt een geweldig schilderij of poster gevonden en kan niet wachten om je huis ermee te versieren? Haast je alleen niet, weet je namelijk zeker dat de grootte van het schilderij of de poster geschikt is voor jouw kamer? Een klein kunstwerkje kan "verloren" gaan in een grote kamer en een groot schilderij kan er ongeschikt uitzien in een kleine ruimte. Om deze beginners fouten te vermijden, lees het artikel en maak je interieur perfect!
Lees verder
Originele plaatsen om een kunstwerk op te hangen

Originele plaatsen om een kunstwerk op te hangen

Ja, we weten dat 'Home is where the heart is" maar het kan ook zijn "Home is where the Art is"! De inrichting van een huis weerspiegelt de persoonlijkheid en creatieve smaak van de eigenaar. Het tonen van kunstwerken kan meer betekenis toevoegen aan uw interieur, vooral als u een goed oog voor kunst heeft. Terwijl u enkele algemene richtlijnen volgt over waar u kunst kunt ophangen, kunt u uw weg naar een trendier huis versieren.
Lees verder